Site İçi Optimizasyon Nasıl Yapılır - Seo Hizmetleri
  • 05301198874
  • İstanbul / Çekmeköy
 Site İçi Optimizasyon Nasıl Yapılır

Site İçi Optimizasyon Nasıl Yapılır

Yeni bir web site açtıktan sonra, kısa vade de yapabileceğiniz birçok çalışma bulunmaktadır. İnternette sitenizi yayınladıktan sonra, çeşitli arama motorlarında sitenizin ön plana çıkması için site içi optimizasyon çalışmaları yaparsınız. Peki bu çalışmalar nelerdir?

  • URL’leri düzenleyin. Uzun, gereksiz kelimelerin yer aldığı URL’leri temizleyerek içeriğinize en uygun anahtar kelimelerden oluşan URL’lerle düzenleme sağlamalısınız.
  • Konu başlıkları ve açıklamaları SEO uyumlu olmalıdır. Konu başlıklarınızı yazarken hedef anahtar kelimeleri de içeren, açıklamalar ise 160 karakteri geçmeyecek şekilde olması halinde arama motorlarında site içeriğiniz düzenli gözükecektir.
  • H1, H2 başlık etiketleri kullanın. Google, site içeriği kaliteli olup olmadığını başlık etiketlerinden anlar. Konuların düzenli olduğunu H1, H2, H3 gibi başlık ve alt başlıklarla belirlerseniz, arama motorlarında içeriğinizin kaliteli olduğunu da yansıtmış olursunuz. Bu durum, sitenize kaliteli içerik arayan daha fazla kullanıcının girişi demektir.
  • Site hızınızı arttırmalısınız. Hiçbir ziyaretçi, birkaç saniye bekleyerek siteye erişim yapmayı istemez. Bu nedenle siteniz ne kadar büyük olursa olsun, hızı o kadar küçük olmalıdır. 1-2 saniyenin altında açılan ve her zaman hızlı olan siteler, yavaş sitelerin önüne geçer ve başta Google olmak üzere birçok arama motorunda ön planda tutulur.
  • Site içi düzene önem verin. Sitenize gelen bir yabancı ziyaretçi, kategori ve yazı düzenindeki karmaşıkla karşı karşıya kalmadan doğrudan düzenli bir siteye giriş yapmak ister. Buna göre kategorilerin anlamlı olduğu, konu başlıklarınızın açıkça belirtildiği yapıda site içi düzeni kurmalısınız.

Site İçi Optimizasyonda Nelere Dikkat Edilmeli?

Web sitenizin temasının responsive tasarımlı olmasına önem vermelisiniz. Web sitenize giren ziyaretçiler hem masaüstü hem de mobil ziyareti olabilir. Masaüstü ziyaretleriniz ne kadar iyiyse, mobil ziyaretleriniz de buna göre çok daha iyi görünüme sahip olmalıdır.

Web site içeriğinizin arama motoru botları tarafından taranması ve okunması için çeşitli site haritaları oluşturmalısınız. Bu sayede arama motoru botu, sitenizi daha hızlı tarar ve yeni içeriklerinize hızlıca ulaşır. Bu da site içi optimizasyonunda en önemli dikkat edilecek konulardan bir diğeridir.

Benzer Yazılar
Google SEO Sırları: İşte Tüm Detaylar

Google SEO sırları, dijital dünyada başarıya ulaşmanın anahtarıdır. Bu sırlar, web sitenizin Google arama sonuçlarında yüksek sıralarda görünmesini sağlayarak...

devamı
Backlink Paketleri

Backlink paketleri, web sitelerinin SEO performansını artırmak için sıklıkla kullanılan bir stratejidir. Bu makalede, backlink paketleri hakkında önemli konuları...

devamı
SEO Sırları: Google’da Üst Sıralarda Yükselmenin 10 Tüyosu

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), bir web sitesinin arama motorlarındaki sıralamasını yükseltmek için kullanılan stratejilerin bütünüdür. Geliştirilen içeriklerin ve web...

devamı
Yorumlar
Yorum Gönder